Video de produs: avantaj competitiv ?

Știm, s-a scris de nenumarate ori despre beneficiile materialelor video. Dar un lucru e sigur, video marketing works. Din perspectiva neuroștiințifică prezentată în capitolul fotografiei de produs, materialele video sunt instrumente mult mai eficiente cu care emoțiile creierului limbic pot fi stimulate, în timp ce neocortextul este alimentat cu argumente raționale, totul în interval de doar câteva secunde. Un material video reușește să capteze atenția consumatorului pentru un interval mai însemnat de timp, reușind să livreze eficient informații relevante pentru procesul decizional.

Dar, oare funcționează și în e-commerce? Ajută mai mult un video decât 4 fotografii?

Noi, la F21Digital ne-am focusat în ultimul timp pe fotografie/video de produs pentru magazinele online. Așa am descoperit cel puțin 6 motive pentru care, un video în pagina de descriere a unui produs, crește șansele de conversie și scade rata de retur al acelui produs.

Aproximativ 50% dintre consumatorii de e-commerce au declarat de nenumărate ori faptul că principala lor frică atunci când comandă online este reprezentată de ideea conform căreia: produsele comandate nu arată la fel ca cele pe care le-au văzut pe site.
 

Dacă există un avantaj pe care magazinele offline le au în plus față de cele online, acela este reprezentat de faptul că într-un magazin offline cumpărătorii pot vizualiza/testa produsele înainte de achiziție.

Ținând cont că una dintre principalele temeri ale cumpărătorilor este că nu vor primi ceea ce își doresc atunci când achiziționeaza un produs online, crearea de videoclipuri poate ajuta cu adevărat la stimularea vânzărilor. Clipurile permit potențialilor clienți să vadă produsele din toate unghiurile, să vada anumite detalii și chiar să observe modul de funcționare/întrebuințare.

33% dintre persoanele intervievate preferă să se documenteze despre produsele pe care urmează să le cumpere urmărind un video.
 

Majoritatea cumpărătorilor sunt din ce în ce mai ocupați. De aceea atunci când ajung pe un site de e-commerce se așteaptă să obțină informațiile cât mai rapid și să ia o decizie. Un video inserat în galeria foto îi poate ajuta.

Timpul de retenție al unui utilizator poate crește cu 2 minute atunci când un video este inserat în pagina unui produs.
 

O descriere amplă a unui produs nu are același impact și necesită timp, pe când un video poate fi mult mai ușor de urmărit și conținând de asemnea un volum mare de informații relevante.

Materialele video sunt mai mobile friendly decât descrierile ample și specificațiile produselor
 

Ținând cont de faptul ca majoritatea comenzilor sunt plasate de pe device-urile mobile, este important de menționat că un videoclip ce conține toate informațiile neceasare, este mult mai ușor de urmărit de pe un astfel de device.

Creezi, în același timp, conținut pentru 2 canale de vânzare
 

Odată creat un clip pentru un site-ul tău de e-commerce, fie că este pentru un produs anume sau pentru brand, îl poți reutiliza pe platformele de social media unde va avea, din nou, un impact mai mare decât o fotografie sau o descriere.

Long time results: procentul de vânzări crește, în timp ce numărul retururilor scade
 

După introducerea clipurilor de prezentare a produselor vândute, cei de la Zappos.com au observat că vânzările au crescut 30%, iar procentul produselor returnate a scăzut cu aproximativ 25%.

Tips and tricks:
  1. Nu ai încă un video pentru business-ul tău sau pentru produsele pe care le comercializezi? Acum e momentul să începi.
  2. Nu ai timp/echipamentul necesar? Angajează-ți o agenție cu costuri de producție decente.
  3. Folosește materialele video peste tot, nu doar în magazinul online.
  4. Postează clipurile și pe platformele din Social Media.
  5. E important ca materialele video postate în platforma de e-commerce să fie High Quality. Pentru cele din Social Media poți să obtezi și pentru metoda DIY.
  6. Nu uita de testimoniale! Cere-le clienților părerea după ce au primit produsele, e posibil să primești câteva clipuri foarte utile.

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin

Let's connect!

Abonează-te la newsletter

Articolul Săptămânii

Citeste mai departe...

Articolul lunii

Citeste mai departe...