Sondaj – Peste 40% dintre români vor să călătorească în destinaţii turistice din România, după ridicarea restricţiilor

Chiar dacă măsurile de relaxare propuse ieri spre discuție de Guvern, nu sunt cele așteptare de jucătorii din sectorul Horeca, vă propun să privim partea plină a paharului. Peste 40% dintre români vor să călătorească în destinaţii turistice din România, după ridicarea restricţiilor, mai ales în zone montane, arată un studiu realizat de travelmint.ro pe un eşantion de 2038 de respondenţi din toată România, în perioada 29.04.2020 – 06.05.2020.

Mai departe vă invit să descoperiți un articol scris de Roxana Rosu, preluat de pe zfcorporate.ro:

Românii nu par să renunţe la călătorii prin ţară în acest an, după ce măsurile de restricţie vor fi ridicate,  peste 40% dintre ei spunând că au în plan să meargă în excursii sau concedii, în special la pensiuni mai izolate sau hotelurile care iau măsuri clare de igienă, arată un sondaj realizat de plaforma Travelminit.

Persoanele care îşi planifică acum vacanţa de vară se orientează în special spre luna august şi zone montane.

Aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că România va fi principala destinaţie de vacanţă pentru acest an şi, spre deosebire de alţi ani în care preţul avea întâietate în luarea deciziei, anul acesta siguranţa şi locaţia proprietăţii se află printre principalele motive de rezervare a unei vacanţe.

Astfel, 38% dintre respondenţi optează pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curăţenie şi igienizare în vederea rezervării unei cazări.

În ceea ce privesc motivele pentru care se tem să călătorească în viitorul apropiat, clienţii enumeră riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39.7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricţiile de distanţare socială şi alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

Un alt trend vizibil în acest an este alocarea unui buget mai mic pentru activităţile de vacanţă suplimentare, în afară de cazare, cum sunt servicii de masaj sau tururi ghidate. O treime dintre participanţii la sondaj au spus aveau deja planificat concediul de anul acesta şi aveau această cheltuială deja programată. 

„Pentru prima lună după redeschidere am încurajat hotelierii să vină cu reduceri şi pachete atractive care să convingă turiştii să călătorească. Astfel, primii români care vor dori să călătorească pot beneficia la anumite proprietăţi de reduceri cuprinse între 10 si 20% din pachetul rezervat” a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Share this post

Let's connect!