Cum sa realizezi un video profitabil pentru Facebook Ads?

 Dacă ai folosit recent facebook, cu siguranță ai dat peste câteva anunțuri video, tip facebook ads, și ai văzut pe cont propriu cât de eficiente pot fi.
În acest articol vom împărtăși câteva tips&tricks despre Facebook video ads, explicăm cum funcționează și de ce sunt mai atractive decât o simplă poză.

Ce sunt anuțurile video și de ce ar trebui să le folosești?

 

    Anuțurile video sunt foarte asemănătoare cu anunțurile obișnuite. În esență, cu un anunț video Facebook, puteți să prezentați un videoclip utilizând toate opțiunile de distribuire pentru care facebook este atât de renumit.

    Utilizatorii facebook iubesc conținutut viral și care le atrage atenția, iar videoclipurile sunt considerate cele mai virale, atât pe facebook cât și pe celelalte platforme. De fapt, se estimează că videoclipurile vor reprezenta 75% din traficul realizat pe mobil în 2020. Începând cu iulie 2014, a avut loc o creștere cu 50% a numărului de videoclipuri care au fost vizionate pe facebook, de la un an la altul. În plus, 100 de milioane de ore de vizionare video sunt vizionate pe facebook în fiecare zi, iar în noiembrie 2015 facebook a raportat 8 miliarde de vizionări zilnice ale videoclipurilor.

    Poți afișa un anunț video în Newsfeed sau în bara laterală, dar ai opțiunea să le afișezi și în Instagram, atât timp cât conturile tale sunt conectate.

    După aceste cifre, sunt sigur că te-ai convins că videoclipurilor de facebook chiar li se acordă atenție. Acum hai să aruncăm o privire asupra modului în care poți să creezi cu încredere anunțuri video pe facebook.

Pasul 1, daca nu ai un videoclip, nu ai un anunț video. Logic, nu ? 😊

 

    La fel ca toate campaniile de marketing prin conținut, atunci când creezi un anuț video trebuie să te asiguri ca e captivant și atrăgător pentru publicul țintă. Pe facebook există o mulțime de  instrumente care să-ți distragă atenția. Trebuie să faci oamenii să se oprească și să-ți vizualizeze anunțul video.

Pasul 2, nu realiza o întreagă producție video.

 

    Anuțurile simple care sunt autentice și nu se simt ca o campanie de marketing agresivă vor avea deseori rezultate mai bune decât ceva care arată foarte profesionist. Desigur, cel mai inteligent este să-ți împarți testarea abordării. Dacă îți dorești ceva profesionist, poți apela la un freelancer, sau chiar la noi 😊.

    Când vine vorba de creare de anunțuri pentru propria afacere, există, în general, patru abordări pe care le poți folosi.

    Prima abordare este de a avea un clip video care prezintă o bucată de conținut. Cu astfel de anuțuri poți educa un potențial client, ajutându-l să rezolve o problemă cu care se confruntă. Dacă sfaturile tale îl ajută cu acea problemă, vei câștiga încrederea publicului țintă. Și daca faci acest lucru, atunci șansele ca publicul tău țintă să se înscrie pe lista ta de newsletter, să te contacteze sau să-ți ceară o ofertă vor crește.

    Cel de-al doilea tip de campanie de anuțuri video pe care o poți realiza este o mărturie a unui client sau un studiu de caz. Acest tip de clip video funcționează bine, deoarece prezintă o dovadă socială și arată în mod eficient că o persoană sau o firmă îți apreciază serviciile. În acest tip de videoclip este important să nu vorbești foarte mult la început. E important să spui despre ce este vorba în clipul video, iar apoi să premiți clientului să vorbească despre tine sau despre compania și serviciile tale. În final nu uita să adaugi un call to action, prin care utilizatorul să poată să ajungă la tine.

    Cel de-al treilea tip de video pe care îl poți realiza este o demonstrație a produsului sau a serviciului pe care îl realizezi. Aici pur și simplu prezinți cât de simplu este de utilizat produsul tău sau cât de calitativ este serviciul pe care firma ta îl prestează.

    Cel de-al patrulea tip de video pe care il poți realiza este de tip “behind the scenes”. Acest tip de video este util atunci când vrei să prezinți povestea produsului tău și cum. Aceste tipuri de videoclipuri funcționează foarte bine cu produse de înaltă calitate în care poți arată măiestria și atenția cu care au fost realizate, dar totodată pot fi folosite pentru orice tip de produs. În concluzie, îți permite să creezi o poveste legată de motivul realizării produsului vândut de tine, ceva ce poate fi foarte viral într-un mediu precum rețelele sociale.

    Alege ceea ce crezi că se potrivește mai bine cu brandul tău. De exemplu, ce tip de ad ți se pare mai configător: un anuț video care îți spune că un pantof este de înaltă calitate sau un anuț video în care ți se arată pașii prin care trece acel pantof prin fabrică și tehnica cu care e realizat?

    Deși nu este folosit ca anunț, mai jos este un exemplu Bentley, prin care se arată măestria cu care sunt construite aceste supercaruri:  

 Cu toate videoclipurile pe care le realizezi, îți vei dori ca primul cadru să atragă atenția. Acest lucru înseamnă că este posibil să ai nevoie de un text în primul cadru care convinge audiența ta să dea click pe butonul de redare pentru a afla mai multe.

    Așa cum am menționat și mai sus este importat să faci un split test cu videoclipurile realizate, să vezi care perfomează mai bine, iar apoi să analizezi de ce și ce poți face pe viitor.

    Rar vei obține rezultate wow de la prima postare, așa că e imporant să-ți păstrezi încrederea.

    Este important să fii dispus să experimentezi diferite formate de anuțuri și stiluri de marketing pentru conținut, precum și diferite opțiuni de targetare (lucruri despre care vom povesti într-un alt articol).

    Simți că ai nevoie de ajutor în promovarea afacerii tale? Suntem aici să-ți dăm o mână de ajutor.

    Hai să ne cunoaștem 😊!

Share this post

Share on facebook
Share on linkedin

Let's connect!

Abonează-te la newsletter

Articolul Săptămânii

Citeste mai departe...

Articolul lunii

Citeste mai departe...